Atracții Timișoara și Banat

Obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi când ajungi în Timişoara

Scopul acestui articol este de a informa cititorii despre „Obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi cand ajungi in Timisoara”.

Articol redactat de Cosmina Florescu și verificat de Banatreisen.ro.

SUMAR:

  • Apeleaza la un ghid. Cu siguranta nu o sa ratezi niciun obiectiv important si o sa ajungi in locuri cu adevarat speciale.
  • Piete din Timisoara
  • Muzee din Timisoara
  • Parcuri din Timisoara
  • Catedrale, biserici si manastiri din Timisoara
  • Alte obiective impotante
  • Concluzii
  • Resurse despre „Obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi cand ajungi in Timisoara”
  • Apelează la un ghid! Cu siguranţă nu o să ratezi niciun obiectiv important şi o să ajungi în locuri cu adevărat speciale!

Timişoara este unul dintre cele mai vechi şi frumoase oraşe din ţara noastră, un oraş cu o istorie impresionantă, care îşi trimite vizitatorii în vremuri străvechi la ruinele unor aşezări antice şi la cetăţi fortificate. Paginile pline de istorie ale Timişoarei sunt ilustrate prin intermediul  obiectivelor turistice care pot fi vizitate de către doritori. Este un oraş mare, impresionant prin valoare, frumuseţe şi istorie, iar din acest motiv, cei care aleg să cunoască şi să pătrundă frumuseţea şi tainele Timişoarei, ar trebui să apeleze la serviciile unui ghid, astfel încât să nu  rateze niciun obiectiv important şi să cunoască toate aspectele oraşului din punct de vedere istoric, religios, cultural, social şi arhitectonic.

Timişoara este municipiul reşedinţă al judeţului Timiş, al treilea oraş ca populaţie al României. Numele oraşului provine de la Râul Timiş, căruia i s-a adăugat substantivul „var” care înseamnă „cetate”, rezultând „Cetatea Timişului”. Este localizat în vestul României, pe malul Râului Bega, din punct de vedere geografic, aflându-se la distanţe aproximativ egale faţă de Viena – 549 km, faţă de Sofia – 509 km şi faţă de Bucureşti – 541 km. Timişoara este pentru România un important centru industrial, comercial, medical, financiar şi universitar.

Un ghid turistic va putea stabili un itinerariu clar şi bine structurat, astfel încât turiştii să poată vizita muzee, pieţe, parcuri, catedrale, biserici, mânăstiri, case memoriale, fabrici şi alte puncte de interes, bucurându-se de frumuseţea unui oraş măreţ şi impunător, reuşind să pătrundă toate tainele acestui loc minunat.

Un ghid turistic va împleti programul călătorului, purtându-l în locuri pline de istorie, în lăcaşuri sfinte, în muzee importante, case memoriale, fabrici reprezentative, parcuri, clădiri noi, puncte de interes social, teatre, pieţe, târguri tematice sau la evenimente care se petrec pe parcursul  sejurului respectiv. Ghidul turistic vă va ajuta să împletiţi vechiul cu noul, tradiţia cu modernul, istoria cu contemporaneitatea, toate între graniţele unui oraş frumos şi plin de valoare.

Parcul Rozelor, Catedrala Metropolitană, Biserica Preasfântă Inima lui Isus, Opera Naţională,  Palatul Baroc, Palatul Apei, Casa cu Atlanţi, Podul Metalic, Muzeul de Artă, Hidrocentrala, Biblioteca Academiei, Muzeul Satului Bănăţean, Grădina Zoologică sunt puncte importante care trebuie să se afle pe harta unui turist, care vor putea fi bifate prin îndrumarea şi furnizarea de date şi informaţii specifice unui ghid profesionist. Vizitând Timişoara, alegând serviciile unui ghid turistic, cu siguranţă nu veţi rata niciun obiectiv important şi vă veţi satisface orice curiozitate legată de oraşul Timişoara, conform: https://www.welcometoromania.ro/Timisoara/Timisoara_Lista_Obiective_r.htm

  • Pieţe din Timişoara

Frumuseţea Timişoarei începe de la parcuri şi pieţe, continuând cu muzee, case memoriale, biserici, catedrale şi mânăstiri. Una dintre cele mai frumoase pieţe pe care o poate recomanda spre vizitare un ghid este Piaţa Libertăţii. Este cea mai veche piaţă din Timişoara, forma actuală apărând în urma reconstruirii oraşului din secolul al XVIII-lea. Până în anul 1788, pe locul pieţei se afla o „casă turcească”. Pe teritoriul Pieţei Libertăţii se află unele dintre cele mai vechi clădiri ale oraşului, cum ar fi Cancelaria de Război şi Cazinoul Militar, fiind denumită şi Piaţa de Paradă, adăpostind la început multe clădiri cu funcţii militare. Denumirea de Piaţa Libertăţii o primeşte în perioada Revoluţiei din 1848 – 1849. Stilurile arhitecturale specifice Pieţei Libertăţii sunt baroc cu influenţe rococo, dar şi clasicist în stilul anilor 1900.

În Piaţa Libertăţii se intersectează cele mai importante rute de transport în comun ale Timişoarei.

Elementul central al sistemul urban din Timişoara este reprezentat de cele trei pieţe: Piaţa Libertăţii, Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei.

Piaţa Unirii este o piaţă de dimensiuni foarte mari pe al cărui teritoriu s-au construit fortificaţii şi bastioane, începând încă din anul 1732. Piaţa Unirii a fost loc de manifestări religioase, parade militare, evenimente politice şi culturale. Astăzi, reprezintă o adevărată comoară barocă din punct de vedere arhitectural, aici fiind Catedrala Romano-Catolică, Catedrala Ortodoxă, Palatul Baroc şi Monumentul Sfintei Treimi.

Piaţa Victoriei începea să se contureze încă din anul 1744 prin construirea Cazărmii Porţii Petrovaradinului. De-a lungul vremii, zona a fost fortificată şi transformată, ajungând ca abia în anul 1910 să se obţină o autorizaţie pentru construcţia primei clădiri din Piaţa Victoriei, respectiv Palatul Lloyd. Ulterior, s-au construit Palatul Loffler, Camera de Comerţ, Catedrala Ortodoxă Română. Din punct de vedere arhitectural, zona este îmbogăţită cu stilul eclectic interbelic, cu cel neoromânesc-moldovenesc, fascist şi modern.

Pe lângă aceste trei pieţe importante pentru istoria oraşului Timişoara, turiştii mai pot vizita Piaţa Sfântul Gheorghe sau Piaţa Traian, ambele pline de istorie şi obiective care vorbesc despre împletirea dintre trecut şi prezent, conform: https://www.timisoreni.ro/info/obiective_turistice/

  • Muzee din Timişoara

Un ghid turistic vă va putea îndruma astfel încât să vă îmbogăţiţi cunoștințele vizitând numeroasele muzee aflate pe teritoriul Timişoarei. Astfel, puteţi vizita Muzeul Satului Bănăţean, o pagină deschisă din istoria Banatului, un dialog interetnic, o călătorie impresionantă prin satele vechi, unde se vorbeşte despre civilizaţie şi cultură, despre transformări şi schimbări, toate  printre construcţii din lemn, piatră şi lut, printre obiecte vechi de uz casnic şi uneltele necesare ocupaţiilor străvechi.

O altă vizită foarte interesantă poate fi făcută Palatului Baroc, unde turiştii pot admira un stil baroc austriac, ilustrate în sala mare a palatului sau în interioarele elegante şi în scările deosebite. O fântână interioară din secolul al XVIII-lea poate fi descoperită în subsolul palatului, iar vizitatorii au acces la toate colecţiile muzeului.

Castelul Huniade îşi aşteaptă vizitatorii în farmecul şi valoarea pe care i-o conferă vechimea, această construcţie fiind cea mai veche din Timişoara, în curtea interioară existând fundaţii care datează încă din anii 1307-1314. Castelul – muzeu găzduieşte trei secţiuni foarte importante: Istorie, Arheologie şi Ştiinţele Naturii. Sanctuarul de la Parţa, colecţiile de păsări şi de fluturi, fosilele, frumuseţea construcţiei şi unicitatea acesteia, transformă o vizită la Castelul Huniade-Muzeul Banatului, într-o sursă preţioasă de informaţii şi date.

Muzeul de Artă îşi aşteaptă oaspeţii pentru a se îmbogăţi cu frumuseţe şi valoare. Aici poate fi admirat un patrimoniu de pictură impresionant, care cuprinde peste 8500 de exemplare. Ormos Zsimond, colecţionar şi istoric de artă, este unul dintre fondatorii muzeului, între anii 1888-1895 donând muzeului propria colecţie de artă, conform: https://www.welcometoromania.ro/Timisoara/Timisoara_Lista_Obiective_r.htm

https://www.timisoreni.ro/info/obiective_turistice/

  • Parcuri din Timişoara

Parcul Rozelor se pare că a luat naştere prin contribuţia doamnelor care au adus în ţară specii variate de trandafiri. În anul 1891, aici au fost montate 10 paviloane din lemn cu ocazia organizării unei expoziţii universale. Parcul expoziţiei a fost înfiinţat de către Wilhelm Muhle, cuprinzând peste 300 de specii de trandafiri. În anul 1942, parcul apare sub denumirea de Rozariul Reginei Maria, iar în timpul celui de-al doilea război mondial, este distrus. Între anii 1953-1965, a fost refăcut, iar astăzi mai  pot fi admirate peste 600 specii de trandafiri.

Pentru cei pasionaţi de botanică, Parcul Botanic îşi aşteaptă oaspeţii pe o suprafaţă de 9 ha, unde pot admira o mare varietate de specii arboricole, floră locală şi exotică. Parcul este declarat rezervaţie ştiinţifică încă din anul 1995 şi îşi încântă vizitatorii cu multă frumuseţe şi cu specii rare.

Parcul Central are o istorie impresionantă, vorbindu-se despre existenţa unui cimitir militar pe acest loc, undeva în secolul al XVIII-lea. Mult mai târziu, osemintele au fost mutate în Cimitirul Eroilor, iar vechiul cimitir a fost transformat în loc de promenadă. În prezent, Parcul Central găzduieşte un monument al eroilor şi statui ale unor personalităţi importante care au marcat  istoria Banatului, conform: : https://www.welcometoromania.ro/Timisoara/Timisoara_Lista_Obiective_r.htm

https: https://venusbnb.ro/blog/7-locuri-de-vizitat-in-timisoara

  • Catedrale, biserici şi mânăstiri din Timişoara

Timişoara este unul dintre cele mai valoroase oraşe atunci când se vorbeşte despre moştenirea pe care o lasă generaţiilor viitoare prin intermediul bisericilor, catedralelor şi a mănăstirilor. Zonă cu mari influenţe externe, loc de reculegere şi rugăciune, Timişoara are unele dintre cele mai frumoase lăcaşuri de cult.

Biserica Romano-Catolică Millenium este cea mai mare construcţie de acest gen din Timişoara. Biserica are o cupolă de 45 m şi două turnuri de 65 m înălţime, construite în stilurile neo-romanic şi neo-gotic.

De asemenea, cei care vor să pătrundă într-un spaţiu de rugăciune şi linişte, pot vizita Biserica Ortodoxă Sfântul Gheorghe, Biserica Preasfântă Inima lui Isus, Biserica Sârbească, Catedrala Metropolitană Ortodoxă Romană, Domul, Sinagoga din Cetate, Vicariatul Sârbesc sau Biserica Greco-Catolică Sfânta-Maria.

Majoritatea construcţiilor sunt influenţate de stilul baroc austriac, însă fiecare este amprentată de paginile de istorie pe care le-a parcurs, de trecerea vremii şi de liniştea rugăciunilor ridicate spre cer de generaţiile  trecute. Aici pot fi admirate obiecte de cult, icoane, statui, cărţi, picturi, colecţii impresionante de piese valoroase, conform: : https://www.timisoreni.ro/info/obiective_turistice/

https://venusbnb.ro/blog/7-locuri-de-vizitat-in-timisoara

  • Alte obiective importante

Timişoara este un oraş plin de cultură, istorie şi tradiţie. Cei care aleg să-l viziteze au o paletă foarte largă în care sunt cuprinse obiective care vorbesc despre valoarea acestui oraş. Muzee importante, biserici, catedrale, parcuri, pieţe, toate vorbesc despre o istorie foarte îndepărtată şi demonstrează toate transformările sociale prin care a trecut zona.

  • Concluzii

Pe lângă aceste puncte de maxim interes turistic, un ghid va sfătui vizitatorii să aleagă şi alte obiective importante ale oraşului Timişoara. Astfel, turiştii vor fi îndrumaţi să viziteze şi locuri precum Palatul Apei, Turnul de apă Iosefini, Casa cu Atlanţi, Podul Metalic, Monumentul Sfintei Fecioare Maria, Podul Mihai Viteazul, Copacul Breslelor, Cazinoul Militar, Fabrica de bere, Hidrocentrala, Biblioteca Academiei, Grădina Zoologică sau Primăria Veche. Toate vorbesc despre istoria oraşului Timişoara şi vin să îmbogăţească bagajul de cunoştinţe şi informaţii al turiştilor care aleg să viziteze această zonă, conform: https://www.welcometoromania.ro/Timisoara/Timisoara_Lista_Obiective_r.htm

Oraşul Timişoara este unul dintre cele mai frumoase oraşe din România. Istoria locului şi frumuseţea acestuia îl transformă şi în unul dintre cele mai vizitate oraşe. Pentru ca turiştii să se poată bucura de toate obiectivele pe care le oferă oraşul Timişoara şi pentru a nu rata niciun punct important, este recomandată alegerea unui ghid turistic care va avea grijă ca programul unei vizite în Timişoara să cuprindă muzee importante, biserici, parcuri, catedrale, pieţe, toate vorbind despre contextele sociale, culturale şi istorice.

Resurse despre „Obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi când ajungi în Timişoara”

Sursa: https://www.welcometoromania.ro/Timisoara/Timisoara_Lista_Obiective_r.htm

Sursa: https://bunadimineata.ro/de-dimineata/travel-calatorii/10-cele-mai-frumoase-locuri-din-judetul-timis/

Sursa:  https://www.timisoreni.ro/info/obiective_turistice/

Sursa: https://venusbnb.ro/blog/7-locuri-de-vizitat-in-timisoara

Pentru mai multe detalii despre acest subiect vă rugăm să consultaţi ghidul dumneavoastră sau să contactaţi Banatreisen.ro

Cele mai importante obiective turistice din Banat

Scopul acestui articol este de a informa cititorii despre „Cele mai importante obiective turistice din Banat”.

Articol redactat de Cosmina Florescu și verificat de Banatreisen.ro

SUMAR:

  • Patru motive pentru care merita sa vizitezi Banatul
  • Cele mai frumoase chei, peisaje, rezervatii naturale, pesteri, cascade
  • Teatre si muzee din Banat
  • Piete si parcuri din Banat
  • Catedrale, manastiri biserici din Banat
  • Alte obiective turistice pe care sa nu le ratezi in Banat
  • Concluzii
  • Resurse despre „Cele mai importante obiective turistice din Banat”
  • Patru motive pentru care merită să vizitezi Banatul

Frumuseţea naturală  şi valoarea istorică a ţării noastre se află, incontestabil, pe unele dintre cele mai înalte locuri. Situat între Râurile Mureş şi Tisa, între Dunăre şi Masivele Poiana-Ruscă şi Retezat, Banatul reprezintă unul dintre cele mai importante puncte de pe harta României, loc de mare importanţă  istorică de o frumuseţe şi bogăţie naturale uimitoare, presărat între câmpii, dealuri şi munţi. Totalul istoric al suprafeţei Banatului însuma 28 526 de kilometri pătraţi, României revenindu-i în urma împărţirii provinciei, o suprafaţă de aproximativ 18 966 de kilometri pătraţi.

Cei care aleg să viziteze Banatul, trebuie să ştie că au în faţă un itinerariu extrem de valoros, unde se pot îmbogăţi privind frumuseţea naturii, peisaje uimitoare care impresioneză prin măreţie şi unicitate, unde vor descoperi date şi informaţii despre istoria şi trecutul Banatului, toate înmagazinate în muzee, catedrale şi biserici, unde  vor cunoaşte cultura zonei alegând să viziteze teatrele, pieţele sau parcurile bănăţene.

Banatul merită să fie vizitat pentru cele mai frumoase peisaje, peşteri, chei, cascade şi rezervaţii naturale, merită să fie parcurs pentru întâlnirea cu istoria vizitând muzeele şi casele memoriale. Banatul trebuie vizitat pentru a ne putea bucura de cultura şi specificul zonei, de ospitalitatea şi frumuseţea oamenilor, petrecând câteva ore minunate în pieţe, parcuri şi târguri. Banatul merită să fie vizitat deoarece prin bisericile, catedralele şi mănăstirile sale ne vorbeşte despre oameni, despre timp, despre credinţă şi verticalitate, despre statornicie.

O vizită în zona Banatului ne va încărca sufletul şi mintea, povestindu-ne despre valoarea locurilor şi a oamenilor. Oricine decide să se bucure de frumuseţea şi încărcătura culturală, istorică şi religioasă a zonei, va face una dintre cele mai bune alegeri, conform:  https://www.turistcenter.ro/ghidul-top-7-locuri-minunate-din-banat_283

  • Cele mai frumoase chei, peisaje, rezervaţii naturale, peşteri, cascade

Banatul reprezintă unul dintre cele mai frumoase locuri din ţara noastră. Natura a fost darnică, transformând Banatul într-o oază de peisaje unice în lume, care impresionează orice privitor. Relieful Banatului cuprinde câmpii joase şi înalte, dealuri şi munţi, unde printre stâncile cioplite de vreme pot fi descoperite peisaje de o frumuseţe mirifică, sculptate parcă de o mână nevăzută.

Parcurgând Banatul, pot fi văzute chei, peşteri, cascade, rezervaţii naturale, toate cuprinse într-un tablou peisagistic cu totul special.

Pentru cei care pornesc pe cărările Banatului, traseele sunt multiple şi pline de frumuseţe. Unul dintre punctele de atracţie ale zonei este reprezentat de Peştera Ponicova, cea mai lungă peşteră din Defileul Dunării. O altă peşteră plină de mister este Peştera Veterani, despre care se spune că încă ascunde tezaurul de argint al împărătesei Maria Tereza. Accesul se face doar pe apă, iar  unele poveşti din zonă amintesc chiar de un sanctuar al lui Zamolxe. Avenul Poiana Gropii este cel mai adânc aven care poate fi găsit în zona Banatului. Galeriile şi puţurile acestuia au dimensiuni impresionante şi nu pot fi parcurse decât cu echipament special. Cascada şi Izvorul Bigăr reprezintă un monument al naturii, fiind extrem de spectaculoasă şi uşor accesibilă. Tot plină de frumuseţe şi impresionantă este şi cascada Beuşniţa, loc apreciat de turişti, chiar dacă  se află într-o zonă mai greu accesibilă. Un alt punct de mare atracţie pentru turişti este reprezentat de Cătunele Ineleţ, Prisacina, Doboaia şi Scărişoara. Sunt locuri izolate de lume, iar accesul spre aceste oaze de frumuseţe şi natură se face doar pe nişte scări vechi din lemn. Este binecunoscut Chipul lui Decebal, cea mai înaltă sculptură în stâncă din întreaga Europă, punct important pe harta unui turist care doreşte să pătrundă în frumuseţea locurilor. Cheile Nerei se întind pe o distanţă de aproximativ 22 km. Cheile sunt înguste, spectaculoase şi pline de sălbăticie, fapt ce le conferă un plus de farmec şi frumuseţe. Cele mai lungi şi sălbatice chei din România sunt Cheile Caraşului, un spectacol de culoare şi frumuseţe la care turistul are acces doar dacă le parcurge pe jos.  Turcoazul lacului Ochiul Bei reprezintă un punct de atracţie extrem de important. Este un loc unic în ţara nostră, apa lacului fiind alimentată de un izvor subteran, care se pare că împiedică îngheţarea apei, chiar şi în cele mai geroase perioade ale anului. Pe parcursul Dunării, se poate întâlni o stâncă de 7 m înălţime, unică pe tot parcursul apei, denumită Stânca Baba Caia.  Sfinxul de la Topleţ reprezintă o rezervaţie naturală de tip geomorfologic, un loc natural care îndeamnă turistul să viziteze frumuseţile Banatului.

Banatul este cunoscut şi pentru cel mai mare parc cu mori de apă din Sud-Estul Europei, Rudăria. Aici se află 22 de mori aşezate de-a lungul a 3 km de râu. Natura s-a jucat cu vegetaţia, realizând aşa – numitul Tunel al iubirii, care se întinde între localităţile Obreja şi Glimboca, tunelul de vegetaţie s-a format în jurul unei căi ferate şi oferă un tablou cu totul spectaculos.

Astfel, Banatul reprezintă pentru turiştii pasionaţi de drumeţii şi de natură una dintre cele mai bogate surse de încărcare şi deconectare, un loc cu totul special, în care natura pune la dispoziţia omului, frumuseţe, culoare şi bogăţie, conform:  https://turismistoric.ro/50-de-motive-turistice-pentru-a-vizita-frumosul-banat/

  • Teatre şi muzee din Banat

Pe lângă frumuseţea naturală a Banatului, acesta se bucură şi de o mare încărcătură istorică, culturală şi socială.

Banatul este presărat cu muzee şi case memoriale, cu teatre şi expoziţii care vorbesc despre trecut şi prezent, despre istorie şi cultură, despre tradiţii şi obiceiuri, despre trecut şi contemporaneitate.

Teatrul Vechi  denumit  „Mihai Eminescu” din Oraviţa reprezintă o bijuterie a barocului vienez, fiind primul teatru ridicat în România şi locul unde Eminescu a activat pentru prima dată ca sufleor. Construcţia impresionează prin bogăţia arhitecturală pe care o pune la dispoziţia vizitatorilor.

Muzeul de locomotive cu abur din Reşiţa a fost inaugurat în annul 1972 şi reprezintă un punct de mare interes pentru turişti. Aceştia pot admira 16 locomotive cu abur, scoase acum din uz.

Un alt punct de interes turistic este reprezentat de Farmacia Muzeu Knlobauch din Oraviţa, fiind prima farmacie montanistică menţionată documentar în anul 1763, destinată minerilor, conform: https://turismistoric.ro/50-de-motive-turistice-pentru-a-vizita-frumosul-banat/

  • Pieţe şi parcuri din Banat

Banatul se întinde pe o suprafaţă impresionantă, unde natura oferă peisaje unice şi unde omul a înnobilat locurile.

Pe întreaga suprafaţă a Banatului, pot fi întâlnite parcuri şi pieţe, toate ridicate pe locuri pline de istorie, venite din vremuri îndepărtate.

Astfel, turiştii pot alege o vizită la unul dintre parcurile bănăţene, cum ar fi renumitul Parc al Rozelor, unde pot admira peste 600 de specii de trandafiri sau Grădina Botanică din Timişoara. Renumitele pieţe din Timişoara, Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii şi Piaţa Libertăţii împletesc paginile  de istorie cu prezentul, vorbind despre parade militare sau îmbiind la o după – amiază liniştită petrecută pe aleile piaţetelor, conform:  https://turismistoric.ro/50-de-motive-turistice-pentru-a-vizita-frumosul-banat/

  • Catedrale, mânăstiri, biserici din Banat

Pe lângă frumuseţea şi măreţia peisajelor naturale, cele mai importante puncte de atracţie turistică din zona Banatului sunt reprezentate de catedrale, mânăstiri şi biserici. Loc influenţat de multe curente arhitectonice şi plin de istorie religioasă, Banatul este presărat cu unele dintre cele mai valoroase lăcaşuri de cult şi rugăciune.

Printre cele mai frumoase biserici şi mânăstiri bănăţene, por fi amintite Biserica Romano-Catolică din Vinga, denumită şi Sfânta Treime, datând din anii 1890-1891 sau  Biserica baronului Bobda, monument încărcat de istorie, dar într-un stadiu avansat de degradare. Mânăstirea Sfânta Ana din Orşova domină oraşul cu măreţia sa, construcţia datând încă din anii 1936-1939. Un alt locaş de mare interes este Mânăstirea Mraconia cu o istorie lungă şi zbuciumată. Locul actualei mânăstiri nu este acelaşi cu al celei construite în secolul al XV-lea lângă Chipul lui Decebal, acolo putând fi văzute doar ruinele în formă de cruce, conform: https://turismistoric.ro/50-de-motive-turistice-pentru-a-vizita-frumosul-banat/

  • Alte obiective turistice pe care să nu le ratezi în Banat

Pe lângă cascade, chei, defilee, lacuri, peşteri, parcuri, mânăstiri şi biserici, zona Banatului este presărată cu obiective turistice de mare interes. Cei care aleg să se bucure de frumuseţea şi de valorile Banatului pot alege să viziteze locuri impresionante precum Insula Ostrov, plină de mister, însă frumoasă şi animată de caii sălbatici, Ţinutul Cehesc din Banat, populat în mare parte de etnici cehi, Satul Părăsit-Liendlfeld, un sătuc ce a funcţionat după propria structură, dar care este părăsit încă din anul 1998 când a murit ultimul locuitor. De asemenea, poate fi vizitat singurul sat circular-Charlottenburg, mijlocul acestuia fiind marcat de o fântână. Localitatea a fost declarată monument istoric de către Ministerul Culturii şi Cultelor.

Cei pasionaţi de mistere şi de ruine pot alege Ruinele Cetăţii Trikule, construită în secolul al XV-lea cu scopul de a opri expansiunea otomană, o vizită la presupusul mormânt al lui Attila, conducătorul hunilor, aflat pe insula Ostrov, conform: https://www.pressalert.ro/2015/03/10-locuri-fascinante-din-banat-care-au-uimit-lumea-si-pe-care-trebuie-sa-le-vezi-acest-foto/

  • Concluzii

A alege Banatul drept destinaţie turistică reprezintă una dintre cele mai bune variante pentru a petrece o vacanţă încărcată de frumuseţe, istorie, valoare, mister şi natură. Banatul impresionează prin obiectivele turistice, prin frumuseţea cu care natura l-a amprentat, prin construcţii străvechi, frumoase şi impunătoare, prin biserici, mânăstiri şi catedrale, dar şi prin cultura locului, prin istorie şi  prin ospitalitatea localnicilor, dornici să-şi întâmpine vizitatorii.

  • Resurse despre „Cele mai importante obiective turistice din Banat”

Sursa: https://turismistoric.ro/50-de-motive-turistice-pentru-a-vizita-frumosul-banat/

Sursa: https://www.turistcenter.ro/ghidul-top-7-locuri-minunate-din-banat_283

Sursa: https://www.pressalert.ro/2015/03/10-locuri-fascinante-din-banat-care-au-uimit-lumea-si-pe-care-trebuie-sa-le-vezi-acest-foto/

Sursa: http://calatoriicuizistoric.ro/index.php/2018/05/30/30-de-atractii-turistice-care-te-vor-convinge-sa-vizitezi-centrul-si-sudul-banatului-istoric/

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, vă rugăm să consultaţi ghidul dumneavoastră sau să contactaţi Banatreisen.ro